Erdőmester sült

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 50 dkg tarhonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 kg marhafelsál
  • 5 dl tejföl
  • bors
  • ... és egy kukta

Elkészítés

Ujjnyi szeletekre vágom a húsokat, és kiklopfolom a következőképpen: minden szelet húst sózok-borsozok, megszórom zsemlemorzsával bőven mindkét oldalát, és ezt klopfolom a rostok közé. A füstölt kenyérszalonnát felkockázom, kuktába teszem, kiolvasztom, majd megpirítom rajta a hagymákat. A tűzről félrehúzva rárétegezem a húsokat. Minden réteg közé tejföl és egy kis paprika kerül. Zárom a kuktát, és kb. 2 óra alatt, lassú tűzön készre főzöm, majd legalább 3 órát várok, és nem veszem le a kukta fedelét. Tálalás előtt a tarhonyát olajon megpirítom, megfőzöm, lefedve szikkadni hagyom. Tejföllel díszítem, sokféle savanyúsággal tálalom.

Megjegyzés

Nagyon finom, alkalmi étel :), semmi máshoz nem hasonlító ízélmény! Kedvesem nagyszüleinek receptje, családi hagyomány. ?k ünnepi ételként fogyasztották - hisz az íze is ünnepi! Kukta nélkül nem az igazi, mert lábosban nincs nagy nyomású gőz, amely így nem járja át a húsok rostjait. A receptet "Adria" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

kokmar írta 2008-12-06 12:57:20-kor:
Hú, ez igazán különleges ízû, semmilyen más ételhez nem hasonlítható. Én a kuktába egy kis vizet tettem, mielõtt a hozzávalókat beletettem, így biztosra lehet menni, hogy ne égjen oda.