Erdőmester sült
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 50 dkg tarhonya
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt kenyérszalonna
- 1 evőkanál pirospaprika
- zsemlemorzsa
- 1 kg sertéscomb
- 1 kg marhafelsál
- 5 dl tejföl
- só
- bors
- ... és egy kukta
Elkészítés
Ujjnyi szeletekre vágom a húsokat, és kiklopfolom a következőképpen: minden szelet húst sózok-borsozok, megszórom zsemlemorzsával bőven mindkét oldalát, és ezt klopfolom a rostok közé. A füstölt kenyérszalonnát felkockázom, kuktába teszem, kiolvasztom, majd megpirítom rajta a hagymákat. A tűzről félrehúzva rárétegezem a húsokat. Minden réteg közé tejföl és egy kis paprika kerül. Zárom a kuktát, és kb. 2 óra alatt, lassú tűzön készre főzöm, majd legalább 3 órát várok, és nem veszem le a kukta fedelét. Tálalás előtt a tarhonyát olajon megpirítom, megfőzöm, lefedve szikkadni hagyom. Tejföllel díszítem, sokféle savanyúsággal tálalom.
Megjegyzés
Nagyon finom, alkalmi étel :), semmi máshoz nem hasonlító ízélmény! Kedvesem nagyszüleinek receptje, családi hagyomány. ?k ünnepi ételként fogyasztották - hisz az íze is ünnepi! Kukta nélkül nem az igazi, mert lábosban nincs nagy nyomású gőz, amely így nem járja át a húsok rostjait. A receptet "Adria" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.